Richard & Jolanda van der Hulst | Hondelweg 1 |
9463 TG Eext | Tel: 0592 - 263470 |
Mob: +31 (6) 21 87 08 77
Terug naar Nieuws

Zonneboiler

Gepubliceerd op:
Zonneboiler

De twee combi-ketels bij de slaapkamers en huisjes waren aan vervanging toe. Mooi moment om 'ns even Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen en te kiezen voor een zonneboiler. 

Daar hebben we geen Green Key voor nodig. We hebben gekozen voor een systeem van FlexHeat. Een grote boiler waarin het water voorverwarmd wordt door de 72 heatpipes op het dak. Onze vaste installateur Kamps uit Rolde heeft een mooi stuk werk geleverd en gelijk ook de douches voorzien van thermostaatkranen. Comfortabel, veilig en zonverwarmd douchen dus! Een flinke investering en we zijn heel benieuwd naar de daadwerkelijke besparing in m3 gas (en Euro's...).

Bekijk ook

Kleinschaligheid is het nieuwe normaal

Kleinschaligheid is het nieuwe normaal
 Voor ons goed nieuws van de Veiligheidsregio Drenthe:

Minder is het nieuwe meer!

Minder is het nieuwe meer!
 We hebben onze woonboerderij verkocht. En om niet dakloos te worden hebben we besloten om te verhuizen naar een van onze groepsaccommodaties. 

35 zonnepanelen!

35 zonnepanelen!
 In 2016 hebben we een zonneboiler geïnstalleerd. Dat scheelt ons een boel gas.Nu was het tijd voor zonnepanelen om ook de benodigde stroom zelf op te wekken. Het dak is groot genoeg, de hellinghoek bijna ideaal, de ligging t.o.v. de zon niet helemaal, maar met de 35 panelen die er nu liggen zouden we per saldo aardig op nul moeten komen. Weer een grote stap gezet in het duurzaam ondernemen...U kunt dus nu bij ons zonverwarmd douchen en op zonne-energie koffie zetten, bier koelen en broodjes bakken...