Richard & Jolanda van der Hulst | Hondelweg 1 |
9463 TG Eext | Tel: 0592 - 263470 |
Mob: +31 (6) 21 87 08 77
Terug naar Mooiplekkie's Blogpagina

Verbouwen in crisistijd

Gepubliceerd op:
Verbouwen in crisistijd

 In ons plan om van twee groepsaccommodaties terug te gaan naar één, hadden we ook bedacht om een flinke verbouwing te doen. Mooiplekkie 't Veld uitbreiden met een slaapkamer met badkamer op de begane grond en alle badkamers renoveren. En toen brak de coronacrisis uit.

 Dat we versneld teruggegaan zijn naar één accommodatie heb je in een eerder blog kunnen lezen, maar wat te doen met de verbouwing. Financieel is de coronacrisis nogal een dingetje, dus is het dan wel verstandig om te gaan verbouwen en renoveren en kunnen we dat uberhaupt nog wel betalen? Gedurende 2020 hebben we nog wel wat omzet kunnen draaien, dankzij het feit dat onze groepsaccommodatie uit 5 huisjes bestaat die we ook nog apart kunnen verhuren. Dat hield de schade enigszins beperkt, maar schiep geen verbouwingsbudgetten. 

Toch hebben we besloten door te pakken en de reserves aan te spreken. Dan maar een jaar later miljonair.. (dat hebben we nu al zovaak gezegd, dat we ons daar zeker geen zorgen over hoeven te maken)
Gelijk na het oud en nieuw weekend zijn we begonnen. De tweede lockdown zorgde toch voor een lege agenda tot half februari, dus we kunnen nu alles achter elkaar doen.
Klussenbedrijf TWINS, die ook in 2012 de verbouwing van onze schuur naar groepsaccommodatie hadden gedaan, en onze vaste installateur Kamps hebben ruimte gemaakt in de planning. Dus niets staat een vlotte verbouwing in de weg.

De eerste week een paar tegenvallers, gas- en waterleidingen lagen waar ze niet verwacht werden en waren niet bestand tegen de sloopbeitels. De afsluiters wisten we gelukkig wel op tijd te vinden.
Ook de ruim om tijd bestelde wandtegels bleken last te hebben van corona en zouden met teveel vertraging geleverd worden. Snel een wel leverbare tegel uitgezocht, ook mooi.

Zijn we op tijd klaar voor het seizoen? Of moeten we zeggen, is het seizoen op tijd klaar voor ons?
Komt vast goed en hoe mooi het geworden is laat ik een volgende keer zien.

Bekijk ook

Kleinschaligheid is het nieuwe normaal

Kleinschaligheid is het nieuwe normaal
 Voor ons goed nieuws van de Veiligheidsregio Drenthe:

Minder is het nieuwe meer!

Minder is het nieuwe meer!
 We hebben onze woonboerderij verkocht. En om niet dakloos te worden hebben we besloten om te verhuizen naar een van onze groepsaccommodaties. 

35 zonnepanelen!

35 zonnepanelen!
 In 2016 hebben we een zonneboiler geïnstalleerd. Dat scheelt ons een boel gas.Nu was het tijd voor zonnepanelen om ook de benodigde stroom zelf op te wekken. Het dak is groot genoeg, de hellinghoek bijna ideaal, de ligging t.o.v. de zon niet helemaal, maar met de 35 panelen die er nu liggen zouden we per saldo aardig op nul moeten komen. Weer een grote stap gezet in het duurzaam ondernemen...U kunt dus nu bij ons zonverwarmd douchen en op zonne-energie koffie zetten, bier koelen en broodjes bakken...