Richard & Jolanda van der Hulst | Hondelweg 1 |
9463 TG Eext | Tel: 0592 - 263470 |
Mob: +31 (6) 21 87 08 77
Terug naar Mooiplekkie's Blogpagina

Minder is het nieuwe meer!

Gepubliceerd op:
Minder is het nieuwe meer!

 We hebben onze woonboerderij verkocht. En om niet dakloos te worden hebben we besloten om te verhuizen naar een van onze groepsaccommodaties. 

Mooiplekkie 't Erf halen we van de verhuurmarkt af. Van twee naar één groepsaccommodatie in de verhuur dus.
De afgelopen 17 jaar hebben we het best druk gehad met het runnen van onze accommodaties. 50 bedden, 13 badkamers, 3 grote gebouwen en anderhalve hectare terrein. Op enig moment vroegen we ons af hoelang we dit nog gingen volhouden. Nou, dat is misschien niet het goede woord, volhouden. We hebben er best veel plezier in. Maar toch, je leest zo vaak dat mensen het rustiger aan zijn gaan doen nadat ze een fikse waarschuwing van hun lichaam hebben gehad, of gewoon fysiek niet meer in staat zijn om goed te functioneren. Dat moment willen we voor zijn. We hebben geen hartaanval of versleten knieën nodig om te beseffen dat het leven nu geleefd moet worden.

Na allerlei mogelijkheden (en onmogelijkheden) te hebben onderzocht kwamen we tot dit idee. We verkopen onze woonboerderij en gaan zelf in een van de accommodaties wonen. Dan zijn we van een boel lasten af en kunnen we in afgeslankte vorm verder. Zo gezegd zo gedaan, maar niet heus. Kwam wel het een en ander bij kijken, gemeente moest het ook een aardig idee vinden in verband met de wijziging van het bestemmingsplan, kadaster erbij, aparte waterleiding laten aanleggen (50 meter gestuurde boring..). Gas en elektra was gelukkig al apart. Woonboerderij te koop zetten, stoppen met aannemen met van reserveringen. Allemaal best spannende zaken en je bent zo een jaar verder..

Begin 2020 was het dan zover, na het eerste hoogseizoen zouden we gaan verhuizen (nou ja, opschuiven is een beter woord). Spannend!

En toen kwam corona en kwam alles in een stroomversnelling. Ineens was de agenda leeg door alle annuleringen en verplaatsingen. Wat nu? De kopers van onze boerderij zijn beiden ZZP-er en hadden ook ineens meer vrije tijd dan ze lief was. Eerder overdragen en verhuizen was voor ons allemaal een goede oplossing. Nu gaan we na het Paasweekend over en hopen zo de schade beperkt te houden.

Voor alle gasten van 't Erf hebben we een alternatief gevonden.
Gasten van Mooiplekkie 't Veld zijn en blijven van harte welkom en kunnen veilig bij ons verblijven. 

Verbouwen in crisistijd

Verbouwen in crisistijd
 In ons plan om van twee groepsaccommodaties terug te gaan naar één, hadden we ook bedacht om een flinke verbouwing te doen. Mooiplekkie 't Veld uitbreiden met een slaapkamer met badkamer op de begane grond en alle badkamers renoveren. En toen brak de coronacrisis uit.
 

Kleinschaligheid is het nieuwe normaal

Kleinschaligheid is het nieuwe normaal
 Voor ons goed nieuws van de Veiligheidsregio Drenthe: