Richard & Jolanda van der Hulst | Stationsstraat 25 |
9463 TH Eext | Tel: 0592 - 263470 |
Mob: +31 (6) 21 87 08 77
Terug naar Nieuws

Gestopt met de Green Key

Gepubliceerd op:
Gestopt met de Green Key

We hebben besloten te stoppen met de Green Key, maar blijven onverminderd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een aantal jaren geleden hebben een zilveren Green Key gehaald, het MVO certificaat voor de recreatiebranche. Het doel was het behalen van een forse energiebesparing en meer klandizie van overheidsinstellingen. De besparing heeft bij lange na niet het beloofde percentage behaald, we hadden al comfortabele spaardouches, spaarlampen, ledverlichting, warmte-terugwinning, goede isolatie, enzovoorts. Ook de beslissers binnen onze doelgroep bij de diverse overheden laten zich niet leiden door een Green Key. 

En dan kom je tot de conclusie dat voor een klein bedrijf als het onze, de Green Key een bureaucratisch, tijdrovend en duur instrument is waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt. 

We blijven dus milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar zonder duur schildje aan de muur..

35 zonnepanelen!

35 zonnepanelen!
 In 2016 hebben we een zonneboiler geïnstalleerd. Dat scheelt ons een boel gas.Nu was het tijd voor zonnepanelen om ook de benodigde stroom zelf op te wekken. Het dak is groot genoeg, de hellinghoek bijna ideaal, de ligging t.o.v. de zon niet helemaal, maar met de 35 panelen die er nu liggen zouden we per saldo aardig op nul moeten komen. Weer een grote stap gezet in het duurzaam ondernemen...U kunt dus nu bij ons zonverwarmd douchen en op zonne-energie koffie zetten, bier koelen en broodjes bakken...
 

Nieuwe boxspringbedden

Nieuwe boxspringbedden
 30 nieuwe bedden voor Hondelhoeve 't Erf. We worden vaak geroemd om onze goede bedden. Daar zijn we uiteraard heel blij mee, maar dat betekent wel dat we regelmatig investeren in nieuwe bedden en matrassen om deze waardering hoog te houden..